Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Fjellsyre - Oxyria digyna
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Staude som blir opptil 50 cm høy og 30 cm vid. Bladene er spiselige rå og fin i salater med sin litt sure sitronaktige smak. Bladene kan spises gjennom hele vekstsesongen. Som med alle planter i slireknefamilien: spis med moderasjon. Selvsår. Liker fuktig og litt syrlig jord. Vanlig plante i hele fjellnorge. Går helt opptil 2150 meter i Jotunheimen. Trives også i lavlandet der det er kjølige somre, men holder seg for det meste over tregrensa. Har vært viktig ernæringsmessig for samene da den inneholder endel c-vitaminer.
Urtekildens Planteleksikon om Fjellsyre
Formering av fjellsyre
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Overflatesåes. Spirer innen 2 uker.
Deling : Tuedeles på våren.